Швейцарците са готови да поднесат още една изненада на европейското първенство по футбол, след като единствени не загубиха срещу домакина Германия и елиминираха действащия шампион Италия, заяви селекционерът Мурат Якин. 

На четвъртфиналите Швейцария ще се изправи срещу фаворита преди началото на турнира Англия, като мачът е насрочен за събота в Дюселдорф.

"Играхме срещу Германия и се представихме добре. Играхме и  срещу Италия, също голям отбор, тогава защо да не победим Англия? В момента нагласата ни е позитивна, ще видим. Предстои ни голямо предизвикателство срещу Англия и ни чака здрава битка", заяви Якин, цитиран от Ройтерс.

Англия бе един от фаворитите преди началото на турнира в Германия, но отборът на Гарет Саутгейт се представя далеч под очакванията. Вицешампионите спечелиха групата си с неубедителна игра и бяха с единия крак аут от европейското първенство на осминафиналите, но Джуд Белингам спаси отбора с попадение със задна ножица в добавеното време срещу Словакия.

Саутгейт е силно критикуван в Англия и Якин изпитва съчувствие към колегата си.

"В Англия имат този проблем. Имат огромен избор на добри футболисти и трябва да оставят някои от тях у дома. Когато направиш няколко неубедителни мача, проблемите започват. Аз минах през нещо подобно миналата година. Просто се фокусирах върху футбола, а не върху това, което пише във вестниците", каза още той.