Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори за Дарик радио. Въпреки че гледа мачовете от Евро 2024 професионално, той заяви, че по-скоро е за Испания на финала срещу Англия от 22:00 часа на „Олимпиащадион“ в Берлин.

Дерменджиев призна, че е голям имидж и гордост за разградчани факта, че клубът имаше двама представители на шампионата на стария континент – Якуб Пьотровски (Полша) и Квадво Дуа (Швейцария).

„Евро 2024 е един изключително висок форум, но тук става въпрос, ако гледаме професионално, че много от играчите са изиграли пределно много мачове. Доста са преуморени и някои се представят по-слабо. Футболът, който се играе, е висококачествен. Не, аз мисля, че няма нещо ново във футбола. Няма отбори, които да правят нещо, което е извън нормалното. Играе се за класиране, за победа и всичко е нормално“.

„Щом са стигнали до финала, значи е логично. Едните по-лесно, другите по-трудни. Единият отбор с футбол, който не е добър за окото. Другият играе по-комбинативен футбол. Различни стилове са. Мисля, че не може предварително да се прогнозира кой ще победи. Някой може като мен да има предпочитания. Аз държа за Испания, но ще видим как ще завърши всичко“.

„Англия също имат млади и качествени играчи. Самата игра на Испания е по-комбинативна. Опитват се да контролират поведението на целия мач. Държат топката много. Имат много таланти и мисля, че този отбор и на следващите първенства ще показва още по-добро лице“.

„Независимо как играе Англия, е на финал. Тези мачове се печелят. Мисля, че някои от играчите на Англия са доста изморени. Изиграли са много мачове на високо ниво. Включително игра в Шампионска лига“.

„Това да имаме играчи на Евро 2024 е голям имидж. Швейцария имаше по-голям успех. Дуа наистина вкара първия гол за Швейцария. Пьотровски игра за Полша. Това е имидж и сме горди.

„Аз съм българин и искам футболът ни да се върне на онова ниво, което имаха Стоичков, Лечков, Пенев и да не ги изреждам всички. Постепенно може да се получи и ние да сме на висок форум. Трябва да сме много търпеливи, да се подкрепяме, да сме наясно с моментното състояние. Трябва да го приемем и да не критикуваме. Едно е да искаме, друга е реалността.

„Аз съм оптимист за националния отбор. Илиан изчерпва максимума на играчите, с които разполагаме, трябва да им се даде самочувствие и да не се хокат играчите. Трябва да сме много наясно какво ще е нашето ниво. Не мога да кажа кога ще се завърнем на голям форум. Младите трябва да разберат, че много упорито трябва да се тренира, а не да имат определени желания. Всичко е работа“.