Треньорът на Швейцария Мурат Якин не е притеснен от съперника за осминафиналите на Евро 2024. Кръстонсците завършиха втори в група А, след като Германия изравни в последната минута срещу тима му и сега ще играят действащия шампион Италия. Мачът е на 29-и юни в Берлин, но Якин не е притеснен от противника. Италия едва се промуши в елиминациите след гол в 98-ата минута на Дзакани за 1:1 срещу Хърватия.

"Проследихме много внимателно мача на Италия с Хърватия, като анализирахме тактиката и стратегията на адзурите", заяви Якин пред Srf TV. "През следващите дни ще задълбочим подробно оценката си за съперника и искрено нямаме търпение да се изправим срещу Италия. Всъщност не искаме да се притесняваме прекалено много за отбора на Спалети и мисля, че обратното е вярно. Италия е тази, която трябва да се притеснява за начина, по който играем, тъй като нещата при нас се получават добре", допълни Якин.

Наистина Швейцария все още е непобедена и въпреки че премина през възходи и падения (победа срещу Унгария, равенства срещу Шотландия и Германия), показа обичайните си оръжия: солидност, решителност и отборен дух.

"Италия започна първите два мача с различна тактика и играчи в сравнение с третия, когато избра по-дефанзивна стратегия, тъй като именно хърватите бяха длъжни да победят. Веднъж като изостанаха в резултата те смениха тактиката и успяха да изравнят. Те са непредсказуеми, но ние сме подготвени. Също и от психическа гледна точка: разполагаме с достатъчно качество и опит, за да оцелеем в подобен мач", добави Якин.