Треньорът на Англия Гарет Саутгейт остана недоволен от реакцията на феновете, които го обсипаха с освирквания и чаши, след нулевото равенство със Словения.

Резултатът остави „трите лъва“ на първото място в група С на Евро 2024, но по никакъв начин не показа подобрение в играта на англичаните след колебливите мачове с Дания и Сърбия.

Докато играчите и феновете на Словения празнуваха бурно в другия край на стадиона, след като достигнаха до елиминационната фаза, Саутгейт и неговите играчи бяха посрещнати с подигравки, когато се запътиха към английските привърженици.

Към английският селекционер бяха насочени бирени чаши, които не го уцелиха, но явно са оставили отпечатък върху психиката му.

"Не съм виждал друг отбор да се класира и да получи подобна реакция. Много се гордея с играчите за начина, по който се справят с това“, каза Саутгейт.

"Играчите запазиха самообладание в мач, в който влязоха в наистина трудна обстановка. Това ме върна назад във времето, когато играех за Англия. Няма да се отдръпна от отбора. Разбирам критиките към мен, по-добре е да са насочени към мен, отколкото към тях (играчите). Това създава необичайна атмосфера за работа", добави английският специалист.