Италия трябваше да направи последното си занимание вчера без на практика без титулярните си полузащитници. Адзурите вече са в Германия в базата Изерлон, но заниманието на стадион Хемберг мина без Давиде Фратези, Николо Барела и Николо Фаджиоли.  До дебютът на еврошампиона на Евро 2024 срешу Албания остават само 4 дни. Над 4000 души дойдоха да гледат тренировката на Италия.

От известно време Барела се бори с мускулен проблем и пропусна и двата подгряващи приятелски мача срещу Турция и Босна и Херцеговина. Той тренираше отделно от останалата част от състава, но поне сега бе на терена за първи път от миналия понеделник. Фаджоли започна срещу Босна и Херцеговина, но получи мускулен проблем по време на този мач и вчера остана само във фитнеса. Фратези вкара единствения гол в този мач и първоначално работеше със състава, но след това не взе участие в двустрантата игра.

Според информацията това е било само предпазна мярка, като до откриващия мач на Италия с Албания остават само четири дни. Нападателят на Наполи Джакомо Распадори получи неприятен удар по време на заниманието и получи превръзка на дясното си бедро, но успя да завърши тренировката.