Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков призова да не се сравняват Ламин Ямал с Лионел Меси. Камата направи коментар във връзка със спечелената от Испания европейска титла.

"Когато преследваш мечтите си, те винаги могат да се сбъднат. Той (Ламин Ямал) е момче, което прекрасно знае, че това е големият му шанс, въпреки крехката му възраст, той е дисциплинирано момче, жертва се много през 90-те минути и когато треньорът го смени, не се сърди", заяви Стоичков пред каталунското издание Sport.

"Нико Уилямс е същият, той става все по-добър с всеки изминал ден, нанася много щети на контраатака. А Мората, за какво да говорим? Той е човек, който е изстрадал много, никой не може да обясни как можеш да критикуваш опорната точка на този отбор. Освен това той работи усилено за националния си отбор.

В полуфиналите, при головете на Олмо или Ламин, никой не говори за Мората. Той привлича вниманието на двама или трима защитници, оставя пространства... той е централен нападател, който вече не съществува... той работи здраво, жертва се много и наистина не разбирам как беше критикуван толкова много.

Нека не ги сравняваме (с Меси - б.р.). Никога не съм обичал да сравнявам, всеки е такъв, какъвто е, и се надявам Ламин да продължи с този ритъм на саможертви, на качество, да продължи да работи. Затова вкарва голове за Барселона и Испания. 

Той е момче, което трябва да пазим, да не го поставяме твърде високо, защото тогава е много лесно да падне. Аз съм за това да го предпазваме, трябва да му дадем времето, от което се нуждае, и когато направи добра серия, ще можем да кажем", добави бившият нападател на ЦСКА и Барселона.