Треньорът на Левски Станислав Генчев искрено се надява Испания да спечели финала срещу Англия тази вечер от 22:00 часа на „Олимпиащадион“. Пред Дарик радио Генчев изрази надежда България да се класира на европейско първенство, като се надява да се случи по-скоро. Според него всички футболни хора у нас трябва да се обединят за постигането на целта.

„Направи ми впечатление на първенството начина, по който играят всички отбори особено резултатността на Испания. Искрено се надявам те да станат европейски шампиони, защото го заслужават. Те са много млад отбор и изключително атрактивен. Наслада за окото е да се наблюдават. От друга страна, срещу тях е Англия, който без да блести стигна до финал. Ще видим какво ще се случи – младостта срещу по-опитния отбор. Изключително доволен съм от представянето на всички отбори. Имаше много интересни мачове, много интересни идеи за мен самия като треньор. Много ползотворно Европейско“, започна Генчев.

„Испанците си имат стратегия още от детско-юношеския футбол. Налага се един стил на игра с много подавания, с агресивна преса. Всички отбори си мечтаят да го правят, но е доста трудно да се приложи на практика. При Испания се получава много добре. Показват постоянство. Дори и с наказанията, които имат, не смениха стила си. Показаха постоянство, което е много трудно постижимо във футбола“, продължи той.

„Ямал няма как да не го отбележим. На такава крехка възраст да играе по този начин просто е невероятно. За мен е необяснимо как толкова млад футболист може да поддържа толкова високо ниво и да играе с такова голямо самочувствие. Знаем каква е конкуренцията в Испания. Той е футболистът, който цялостно се представя най-добре от всички на Европейското“.

„Белингам е ключовият футболист за Англия. Много важен футболист, много класен. Също на 20 години. Крехка възраст, но има достатъчно опит зад гърба си с достатъчно важни голове. За мен е най-добрият футболист на Англия в момента. Или Ямал, или Белингам, ще е решаващият футболист днес на финала“.

„Не съм силен в прогнозите. Аз искам да е 2:2 и да има продължения. Да гледаме по-дълго финала и да гледаме повече голове. Със сигурност България ще участва на Европейско първенство. Дай Боже да е по-скоро. Всички футболни хора трябва да работим в тази посока. Да сме обединени, да преследваме тази цел и това нещо ще се случи“.

„Може би от Хърватия очаквах повече, въпреки че отпадна доста злощастно в последната минута. За италианците имах по-големи надежди. Те доста рано приключиха своето участие“, каза още Станислав Генчев.