Защитникът на испанския национален отбор по футбол Марк Кукурея нарече "пилеене на билети" враждебното отношение към него от страна на германските фенове. Той бе освиркван при всяко докосване на топката в полуфинала на европейското първенство срещу Франция, след като в предния кръг елиминираха домакините на шампионата.

В мача с Германия, Кукурея спря с ръка удар към вратата на испанците в продълженията, но съдиите не дадоха дузпа. Те прецениха, че ръцете на защитника са в естествено положение и така нямаше наказателен удар.

"В началото бях изненадан", заяви Кукурея , цитиран от The Athletic.

"За първи път чух освирквания, когато дикторът на стадиона четеше имената на футболистите. При моето хората започнаха да освиркват. Помислих малко над това и осъзнах, че сигурно хората го правят заради играта с ръка. По принцип тези неща не ме засягат, но е тъжно, че има хора, които отиват на стадиона с намерение да освиркат някого. Пилеене на билети. Можеха да ги дадат на фенове, които щяха да се наслаждават на мача".

Кукурея е преживявал нещо подобно и на клубно ниво, след като напусна Брайтън с трансфер в Челси през 2022. Той бе освиркван при гостуванията на бившия си клуб.

"Свикнах с това, когато се завърнах в Брайтън с фланелката на Челси. И в този мач ме освиркваха при всяко мое докосване на топката, така че не ми е чуждо. Не бих казал, че чувството е непоносимо, а по-скоро неприятно. Вече обаче съм свикнал", каза още той.