Европейската футболна централа УЕФА направи много положителен баланс на Евро 2024 преди финала между Испания и Англия в Берлин в неделя, предаде ДПА.

"Ние сме много, много доволни от начина, по който протече турнирът. Имаше толкова много фенове в Германия от цяла Европа, които се държаха мирно тук и празнуваха с отборите си", каза директорът по състезанията в УЕФА Мартин Кален пред агенцията. "Организацията беше много добра, мачовете бяха добри. Имаше няколко изненади", добави той.

Той призна все пак, че нахлуването на терена по време на мачовете е било "много отегчително". Някои от тези акции са рекламни и има хора, които плащат за това, уточни той. "Роналдоманията" е другата причина за толкова много нарушители.

"Роналдо е суперзвезда и хората толкова се вълнуват да го видят, че искат на всяка цена да си направят селфи с него", обясни Кален.

Кален похвали и железопътният транспорт в Германия, макар че Дойче Бан бе критикуван сериозно по време на турнира за закъснения и отменени влакове. Самият той се е возил на влакове и винаги е бил на желаните места 3 часа предварително.