„Трябва да помогнем на Ламин Ямал да остане здраво стъпил на земята“.

Това заяви треньорът на Испания Луис де ла Фуенте, след като отборът му спечели с 2:1 срещу Франция на полуфинала на Евро 2024. 16-годишният Ямал вкара феноменален гол, за да изравни резултата и да се превърне в най-младия футболист, разписвал се на Европейско първенство.

“Запитах се дали аз на 63 години мога да се сетя за по-въздействащ играч в историята на футбола от 16-годишния Ламин Ямал. Трябва да му помогнем да остане здраво стъпил на земята и да се представя по на-добрия начин. Трябва спокойствие. В древен Рим, когато са говорили за Цезар, хората са казвали: “Помнете, че е смъртен”. Но трябва и да запазя вяра в тази група от играчи. Те винаги работят за общото благо. Винаги са отдадени на работния процес. Гордея се, че мога да водя тези играчи”, каза Де ла Фуенте.

Специалистът коментира и представянето на Дани Олмо, който отбелязва във втори пореден мач, след като прониза мрежата на Мануел Нойер на четвъртфинала.

“Знам на какво е способен. Той единствено имаше нужда да се възстанови след контузията, да се интегрира и да върне темпото и ритъма, от които имаше нужда. Благодарен съм на Дани за това, което ни носи на терена. Благодарен съм, че мога да водя 26 гении на терена. Имаме късмета да разполагаме с много млад отбор с много настояще и бъдеще”, каза Де ла Фуенте.

Той заяви, че в отбора му има много неща, които трябва да бъдат подобрени и добави, че на финала Испания ще се изправи пред отбор, който да изисква още по-добро представяне на „Ла фурия роха“.

На 10 юли Англия и Нидерландия ще излъчат втория участник на финала в Берлин, който ще се проведе на 14 юли. | БГНЕС