Англия е изправена пред потенциален полуфинален кошмар, ако победи Швейцария тази вечер. Трима основни играчи в лицето на Джуд Белингам, Фил Фоудън и Киърън Трипиър рискуват да пропуснат евентуален полуфинала, ако получат жълт картон тази вечер. Към тях броим Коби Майно и Конър Галахър, които също трябва да внимават, ако искат да играят на полуфинал срещу Холандия или Турция.

"Трите лъва" ще трябва първо да победят Швейцария, преди да започнат да мислят за това. Самите швейцарци също имат доста играчи, застрашени от наказание тази вечер. Капитанът Гранит Джака също е на един картон от пропускането на полуфинала, ако стигнат до него, а към него се присъединяват Ремо Фройлер, Дан Ндойе, Рикардо Родригез и Винсент Сиеро.

Правилата на УЕФА гласят, че играчи, които са получили два жълти картона в отделни мачове, ще получат наказание за един мач. Резултатите от жълтите картони на отборите ще бъдат "изчистени" от полуфинала нататък, което означава, че който и отбор да стигне до полуфиналите, ще може да играе без страх от жълт картон и пропускане на финалния мач.