Кристиано Роналдо стана отново централна тема и след драматичната победа с дузпи на Португалия над Словения снощи. 

Звездата пропусна от бялата точка в края на първото продължение, но след това вкара при наказателните удари и помогна за успеха с 3:0. 

Сълзите му, след като след  като Ян Облак спаси удара му обаче, предизвикаха доста полемика и макар мнозина да му съчувстват, имаше и доста критики, като доста категоричен в мнението си бе бившият халф Диди Хаман. 

„На 39 години играе 120 минути и аз изобщо не вярнам на твърденията, че той се е превърнал в отборен играч. Това са глупости и той отново показа истинската си същност“ обяви германецът пред ирландска телевизия. 

„След пропуска си от бялата точка започна да плаче на терена, което веднага ме накара да си помисля, че отново всичко опира до него. Там е отборът му от 26 играчи, още 20 души екип и 30-40 000 фенове на стадиона, така че не той е важният. Затова и подкрепях Словения, тъй като цялата реакция бе нередна. Никога не съм виждал подобно нещо, защото когато показваш емоции това означава, че не си с правилното мислене и трябва да излезеш“. 

„Креди към него, че след това вкара дузпата, която изпълни наистина отлично, но твърденията, че Роналдо е станал отборен играч за глупости. Той просто мисли само за себе си. Извини се на феновете за пропуска си, но защо? Нямаше нужда да го прави. Той ще стартира и в следващия двубой, но не виждам друга развръзка освен победа за Франция“ каза още Хаман.