Селекционерът на Хърватия Златко Далич заяви, че продължителността на добавеното време в инфарктното равенство 1:1 с Италия на Евро 2024 в понеделник е била "глупост".

Полуфиналистите на Световното първенство по футбол през 2022 г. бяха на ръба да достигнат до елиминациите, когато попадението на резервата на Италия Матия Дзакани в осмата и последна минута на добавеното време ги остави пред изпадане.

Далич заяви, че на по-големите нации не би им се наложило да преминат през толкова много продължения в подобна ситуация.

"Не знам дали това бяха осемте минути добавено време в края, но знаете, че при ФИФА и УЕФА... Ние сме малка страна и никой не ни обръща внимание, така че трябва да отстояваме себе си", каза Далич пред репортери.

"Осемте минути бяха глупост. Не може да има осем минути след този мач.

"Имахме дузпа по наш начин и не искам да предизвиквам шум около това, което се случва, но мисля, че Хърватия трябва да бъде уважавана."

Сега те се нуждаят от поредица от резултати, които да се развият в тяхна полза, за да достигнат до фазата на елиминациите за пети пореден голям турнир.

"Наистина боли. Все още боли и ще боли през следващите дни и месеци", добави Далич, който изведе Хърватия до финала на Световното първенство по футбол през 2018 г. и до финала на Лигата на нациите през миналата година.

"Не е лесно, но когато погледнем ситуацията като цяло, има някои дни, които са твой ден, и някои дни, които не са. Това е футболът. През годините успяхме да отпразнуваме победите заедно, а сега трябва да се държим заедно при поражение, със смирение, макар и да държим главите си високо вдигнати.“