Испания победи с 1:0 Албания и зае първото място в група B на Евро 2024 с пълен актив от 9 точки. Феран Торес отбеляза единствения гол още в началото на мача.

Така "Ла Фурия" затвърди впечатлението, че е един от фаворитите за спечелването на титлата. На осминафиналите тимът на Луис де ла Фуенте ще срещне на 30 юни в Кьолн някой от третите отбори от групите A, D, E или F. Албанците пк останаха на последно място с една точка и отпадат от турнира.

Де ла Фуенте направи 10 промени в титулярния състав от победата над Италия, като само Аймерик Лапорт запази мястото си. 

В 12-ата минута Микел Мерино стреля с глава, но Стракоша изби. Секунди по-късно топката отново бе центрирана, а Хоселу отправи удар с глава, но не намери целта.

Минута по-късно 3-кратният европейски шампион вече водеше в резултата. Дани Олмо изведе по отличен начин Феран Торес отдясно в наказатеното поле и нападателят на Барселона с презицен удар по диагонала реализира, като топката се удари в страничния стълб преди да се озове във вратата.

Иберийците продължиха да доминират, като Олмо шутира от дистанция, но неточно. След това пък негов удар бе блокиран. В 41-ата минута Алехандро Грималдо центрира дълбоко в наказателното поле на албанците, а Феран Торес пробва удар с глава, който премина над вратата.

Малко по-късно Грималдо отново се включи отляво, но този път върна топката назад в пеналта, намирайки Мерино, който стреля над вратата. В 45-ата минута Кристиян Аслани нанесе страхотен удар от дистанция, но Рая спаси с атрактивен плонж.

Веднага след почивката Хоселу опита атрактивен удар от трудна позиция, но не намери целта.

Най-доброто положение за тима на Силвиньо дойде в 64-ата минута. Армандо Броя бе изведен зад защитата на испанците и отправи удар към горния ляв ъгъл, а вратарят на "Ла Фурия" отново се намеси по отличен начин.

В 77-ата минута Ясир Асани опитва удар от средно разстояние, но топката минава на косъм от дясната греда. После пък Дани Олмо нанесе страхотен удар, но топката среща тялото на защитник.

Във втората минута на добавеното продължение албанците стигнаха до още един добър шанс. Армандо Броя стреля от наказателното поле, но Рая показа фантастичен рефлекс. Така Испания ще е единственият отбор, който завършва груповата фаза с пълен актив от точки и без допуснат гол.

Албания - Испания  0:1

Голмайстор: 0:1 Торес (13)

Албания: Стракоша, Балиу, Джимсити, Айети, Митай, Рамадан, Аслани, Лачи, Асани, Байрами, Манай

Испания: Рая, Навас, Вивиан, Лапорт, Грималдо, Субименди, Мерино, Феран, Олмо, Оярсабал, Хоселу