Второто завъртане на груповата фаза на Евро 2024 ще започне в сряда с три мача. От 16:00 часа Хърватия се изправя срещу Албания в среща от група В, от 19:00 домакинът Германия играе с Унгария, а в късния мач от 22:00 Шотландия среща Швейцария.

Сблъсъкът между Хърватия и Албания ще бъде мач на оцеляване. Двата тима загубиха откриващите си мачове на първенството и нова загуба може да означава край с надеждите за участие в осминафиналите. Хърватите, които са сериозна сила в последните големи турнири, получиха звучен шамар от Испания - загуба с 0:3. Сега Лука Модрич и компания трябва да защитят реномето си на трети в света от Мондиал 2022 срещу коравия тим на Албания. Албанците започнаха вихрено срещу Италия в първия си мач и поведоха в резултата с най-бързия гол в историята на европейските първенства, но в крайна сметка действащите европейски шампиони спечелиха с 2:1. Мачът ще се играе в Хамбург, а главен съдия ще бъде французинът Франсоа Льотесие.

От 19:00 часа Германия ще се опита да стигне до втори успех пред собствена публика и на практика да си подпечата мястото в елиминациите. Играчите на Юлиан Нагелсман са с напомпано самочувствие след разгрома на Шотландия с 5:1, докато унгарците загубиха от Швейцария с 1:3 в първия си мач и са опрени до стената. Главен съдия на двубоя в Щутгарт ще бъде Дани Макелие (Нидерландия).

В късния мач Шотландия ще мие срама от срещата с Германия, но ще има нова тежка задача - Швейцария е изключително солиден и класен отбор, който победи Унгария на старта. Атаката на "кръстоносците" е водена от нападателя на Лудогорец Квадво Дуа, който вкара дебютен гол за страната си при успеха над "маджарите". Словакът Иван Кружляк ще ръководи двубоя в Кьолн.

Програма за мачовете от Евро 2024 в сряда:

Група В

16:00, Хърватия - Албания (Диема, Диема Спорт 3)

Група А

19:00, Германия - Унгария (БНТ 1, БНТ 3)

22:00, Шотландия - Швейцария (Диема, Диема Спорт 3).