Нападателят на Аржентина Хулиан Алварес се нареди в много елитна компания. Той вкара два гола за победата с 3:0 над Хърватия на полуфинала на Мондиал 2022. На 22 години голаджията на Манчестър Сити влезе в компанията на най-младите играчи вкарали 2 гола в полуфинал на световно първенство. По-млади от него това са правили само 17-годишният Пеле (1958), 21-годишният аржентинец Карлос Пеуселе (1930) и 22-годишният унгарец Гюла Женгелер (1938).

Алварес е втори при реализаторите в Катар с 4 гола до тук в турнира. Три от тях са отбелязани в елиминациите. Той бе много щастлив след победата и призна, че при първото му попадение е извадил голям късмет.

"Много съм щастлив. Лично за мен и за целия отбор. Изиграхме отличен мач. Сега трябва да си починем и да сме готови за неделя, когато трябва да изиграем още един голям мач. Истината е, че имах късмет при първото ми попадение. Топката ме ухапа здраво в решаващия момент, а имах съотборници, на които да подам. В крана сметка извадих късмет и топката остана при мен, за да я вкарам във вратата", обяви Алварес.