Капитанът на Аржентина Лионел Меси е готов да се завърне в състава за предстоящата среща с Венецуела в квалификациите за Световно първенство, но халфът Алексис Мак Алистър е под въпрос, каза селекционерът Лионел Скалони.

Аржентина беше подсилена от завръщането на Меси за техните квалификации срещу Венецуела и Боливия, след като 37-годишният играч се възстанови от контузия на десния глезен, която получи по време на финала на Копа Америка срещу Колумбия (1:0) през юли.

Меси, който играе за клуба от Мейджър Лийг Сокър Интер Маями, пропусна предишните мачове за Мондиал 2028 срещу Чили (3:0) и Колумбия (1:2).

„Меси е добре. Той изигра няколко мача за отбора си през последните седмици, след като не беше в последната повиквателна, за което се разбрахме, защото той трябваше да се възстанови и да получи повече игрови минути“, каза Скалони пред репортери във вторник.

„Лео тренира с отбора и е готов да бъде част от състава, за да играе срещу Венецуела, който ще бъде труден съперник“, допълни Скалони.

Мак Алистър от Ливърпул беше заменен на полувремето по време на победата с 1:0 над Кристъл Палас във Висшата лига миналия уикенд.

„Мак Алистър тренира отделно. Ще видим дали ще бъде готов до първия мач. Засега той не успя да се присъедини към нас в добро здраве, ние ще вземем решение дали ще бъде част от отбора, на пейката или ще играе в четвъртък. Но за него е трудно да го направим днес.

Мисля, че трябва да се погрижим за него. Той е човек, който има много мачове зад гърба си и това е ситуацията. Надяваме се да не губим повече играчи, защото ситуацията може да се промени по-късно“, каза още Скалони.

Аржентина трябва да се изправи срещу Венецуела на стадион „Монументал“, Флорида, а Скалони каза, че неговият отбор е притеснен от урагана Милтън.

Природното бедствие нанесе опустошителни щети на крайбрежието на Персийския залив във Флорида като огромна буря от пета степен, предизвиквайки огромни задръствания и недостиг на гориво, тъй като властите наредиха на повече от 1 милион души да се евакуират, преди да се връхлети в района на Тампа Бей.

„Работим спокойно, истината е, че тренировъчното място е перфектно, но винаги когато има проблем със сигурността, това е деликатен въпрос.

Мачът е важен, но безопасността е много по-важна. Така че, когато говориш за вятър, урагани, че се случва наблизо, че се случва далече, че летището затваря, е, искаш или не, това те притеснява .

Притесняваме се и чакаме да видим дали е вярно, че можем да тръгнем утре, казват, че ще можем да го направим следобед. Нямаме сигурност, но добре, от тази страна се притесняваме“, завърши Скалони.