Вечното дерби на България наближава. На 19 октомври един срещу друг ще се изправят Левски и ЦСКА в абсолютната класика у нас.

Мач №1 беше изпълнен с много полемики - мястото на провеждане, датата, поведението на ултрасите в последните му издания и т.н. Но когато двата отбора стъпят на терена, това няма голямо значение.

Положителното сега е, че "сини" и "червените" са водени от български треньори. И не само от български треньори, а от хора, които са закърмени с идеите за Левски и ЦСКА.

Станислав Генчев и Александър Томаш имат съответно синя и червена кръв във вените си. Това несъмнено, ще ги накара да дадат още повече от себе си във Вечното дерби, което ще е първо за двамата от скамейките.

Едно е ясно - фаворит няма, но нека обърне, внимание на статистиката, по-точно на дуелите между Генчев и Томаш, откакто са треньори.

Двамата са се срещали пет пъти и предимството е на страната на Генчев: 2 победи, 2 равенства и 1 загуба (б.р.: вижте по-долу всички мачове между двамата). Интересното е, че Генчев обърна резултата чрез последните две срещи, в които се изправи срещу Томаш. При това с доста по-скромен тим - с дебютанта в елита през миналия сезон Крумовград на два пъти надделя над Локомотив Пловдив.

  • Генчев срещу Томаш в директни мачове като треньори:
15 август 2022 г.: Локомотив София - Локомотив Пловдив 0:0
25 февруари 2023 г.: Локомотив Пловдив - Локомотив София 1:0
16 юли 2023 г.: Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив 1:1
2 март 2024 г.: Крумовград - Локомотив Пловдив 3:1
10 май 2024 г.: Крумовград - Локомотив Пловдив 4:1
Общо:

2 победи за Генчев, 1 победа за Томаш, 2 равенства

 

Двамата имат и един пловдивски сблъсък помежду си, който завършва наравно.

Томаш има и отрицателна статистика, когато се изправя срещу Левски - 7 победи, 4 равенства и 8 загуби. Но не бива да забравяме, че е излизал срещу "сините" с доста по-скромни отбори, особено от ЦСКА.

От своя страна Генчев има едва една победа над "червените" от пейката - 2:0, когато е начело на Лудогорец. В останалите случаи той има 6 равенства и 2 поражения.

  • Но кой според вас е по-добър треньор? Участвайте в анкетата на Gol.bg като дадете вашия вот по-долу.

Кой е по-добрият треньор: Станислав Генчев или Александър Томаш?

Станислав Генчев
Александър Томаш
Общо 392 гласа

Снимки: Lap.bg, колаж: Gol.bg