Вечното дерби на България чука на вратата. На 19 октомври един срещу друг ще се изправят Левски и ЦСКА.

И за да стане още по-интересно, Gol.bg продължава с интересните рубрики за мач №1 у нас. Преди дни ви предоставихме възможността да "влезете в обувките" на Станислав Генчев.

Както и обещахме, сега ще сторим това с Александър Томаш. Треньорът на "червените" определено има върху какво да умува преди мач №1 у нас.

Конкуренцията му в състава се засили в последните дни от трансферния прозорец, но отборът все още не е сработен. Невъзможно е това да се случи за по-малко от два месеца.

Пред Томаш има няколко големи въпросителни за Вечното дерби и ние ви даваме шанс да изразите вашето мнение и как да подходи спецът според вас.

Снимка: БГНЕС

Аарон Исека и Годуин Коялипу... Как бихте постъпили, ако сте треньор на ЦСКА?

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш очевидно ще продължи да налага система 4-2-3-1, след като не заложи на двама в атака дори и при домакинството на опашкаря Септември, което въпреки това бе загубено с 0:1. Така за мястото на върха на червеното нападение ще продължат да спорят двама футболисти, привлечени през лятото – Аарон Исека и Годуин Коялипу.
- Трябва ли Томаш да смени схемата си и Аарон Исека и Годуин Коялипу да играят заедно?
Да, по този начин ЦСКА ще е много по-опасен в атака.
- Аарон Исека да е титуляр, а Годуин Коялипу - резерва
Срещу Септември първият за сефте попадна сред стартовите 11 след трансфера си от ОФИ Крит, а след появата на Коялипу през втората част той заигра като дясно крило. Макар че игра слабо в събота, за разлика от силното си включване преди това срещу Черно море на „Тича“, братът на Мичи Батшуай отново има предимство относно попадането в титулярния състав за предстоящото следващата събота вечно дерби с Левски.
- Годуин Коялипу да е титуляр, а Аарон Исека - резерва
Коялипу е голмайстор на ЦСКА за сезона с 3 попадения, а Исека още не е опънал нито веднъж мрежата на противниковите отбори. Проблемът за Коялипу е, че той една седмица ще отсъства от червения лагер, тъй като има ангажименти с националния отбор на ЦАР. В същото време Томаш ще има много повече време да предаде идеите и изискванията си за сблъсъка със сините на Исека.
Общо 33 гласа

Кои трябва да са централна двойка защитници на ЦСКА, ако за дербито с Левски всички са здрави?

Лиъм Купър и Лумбард Делова
Лиъм Купър и Браян Кордоба
Лумбард Делова и Браян Кордоба
Християн Петров и Лумбард Делова
Браян Кордоба и Християн Петров
Общо 38 гласа

Трябва ли Томаш да заложи на повече българи в стартовия си състав срещу Левски?

Да, задължително!
Да, задължително. Българите прекрасно знаят какво означава този мач за ЦСКА и определено те ще се раздадат много повече от чужденците и ще дадат всичко от себе си за победа. Християн Петров, Иван Турицов и Илиан Илиев-младши трябва да са титуляри.
Единствено Илиан Илиев-младши!
Единствено Илиан Илиев-младши трябва да е титуляр. Християн Петров и Иван Турицов са в трагична форма, същото се отнася и за Станислав Шопов.
Категорично не!
Нито един българин не трябва да започва мача. Всичките родни играчи на ЦСКА са в потресаваща форма. Томаш да заложи на стартов състав само от чужденци.
Общо 35 гласа