По-рано тази седмица Френки де Йонг направи дългоочакваното си завръщане към тренировките. Барселона не може да разчита на нидерландския полузащитник от април заради тежка контузия в глезена, но сега изглежда, че се очертава завръщане. Барселона се надява да върне де Йонг през следващите две седмици, но не е сигурно, че това ще се случи.

Според Diario AS служителите на клуба все още са силно загрижени за състоянието му – в момента усещането, което има в него, се променя ежедневно, което означава, че е невъзможно да се предвиди кога ще може да се върне в игра. По-рано през сезона Барселона препоръча операция на де Йонг като начин за пълно отстраняване на контузията, но той не прие тази възможност.

Несъмнено има опасения, че може да се случи рецидив, ако той се върне на терена твърде рано, което прави разбираемо защо има такова голямо безпокойство. Проблемът за Барселона е, че не могат да се справят без де Йонг още дълго – те имат само три опции за неговата позиция, а една от тях в лицето на Педри, трябва да играе по-напред заради контузиите на Дани Олмо и Фермин Лопес.

снимка: БГНЕС