Помощник-капитанът на отбора на Европа Томас Енквист разкри, че физическото състояние на Димитров не е позволило на българина да вземе участие в откриващия мач на двойки, в който той щеше да си партнира с Карлос Алкарас. Българинът е сред избраниците в отбора на Европа за "Лейвър къп", но ще пропусне решителните мачове в третия ден заради травма.

„Имахме големи планове за Григор. Вярвахме, че можем да го използваме в последния мач на двойки, но за съжаление, контузията му го направи невъзможен избор за днешния ден“, сподели Енквист по време на интервю на корта. „Въпреки това имаме невероятно силен отбор и вярваме, че останалите играчи могат да направят всичко необходимо, за да обърнем резултата и да спечелим турнира.“

Димитров, който впечатли с представянето си в първите дни на турнира, беше планиран да участва в двойков мач с испанската тенис звезда Карлос Алкарас, но очевидно състоянието му не позволи на капитаните на Европа да разчитат на него за финалния ден.

Днес в Берлин програмата отриват двойките Карлос Алкарас/Каспер Рууд срещу Бен Шелтън/Франсис Тиафо. Даниил Медведев след това ще се изправи срещу Шелтън на сингъл, а след това в зависимост от другите резултати може да има мач и Александър Зверев срещу Тиафо. Потенциално последен двубой в програмата ще е Алкарас срещу Фритц.

Светът води с 8:4 на Европа след два дни, като победите на представителите на Стария континент на сингъл са извоювани от Григор, Алкарас и Стефанос Циципас.