Бившият капитан на Уест Хем Деклан Райс направи щедро дарение на една от звездите на клубната академия, която се бори с рядка форма на рак на мозъка. Вратарят Оскар Феърс е диагностициран с епендимомен мозъчен тумор през август 2023 г. Оттогава той претърпя седем операции, както и по една химиотерапия и лъчетерапия.

Феърс вече е приет в европейско мултитаргетно метрономно антиангиогенно изпитване в Лил и семейството му се стреми да събере 100 000 паунда за лечението. Райс направи значителен принос за постигането целта, като дари 5000. Подобно на Феърс, Райс също преминава през академията на Уест Хем, въпреки че се присъединява към клуба на по-късен етап, след като е освободен от Челси като тийнейджър. Той направи своя дебют при мъжете през 2017 г., стана капитан на клуба и спечели с негпо Лигата на конференциите.

Изглежда, че Уест Хем все още има специално място в сърцето на Райс, като халфът на Арсенал направи трогателно дарение с надеждата да помогне на младежа в борбата му с рака. Феърс също получи дарения от съсобственика на Уест Хем Дейвид Съливан, бившето крило на Уест Хям Робърт Снодграс и настоящия защитник на "чуковете" Кортни Хаус.