След отпадането на Германия, Тони Кроос се обърна към последователите си в Instagram, за да говори за отказването си.

„Радвам се, че се върнах. Въпреки цялата мъка и празнота след последния съдийски сигнал вчера, винаги съм виждал повече в отбора, отколкото са показвали през последните години. Но не очаквах, че е възможно да имаш наистина реален шанс да спечелиш титлата за толкова кратко време и отново да си наравно с най-добрите! Ето защо съм много горд от постигнатото от този отбор! И цяла Германия може да бъде отново такава."

„Специално благодаря на вас, които направихте това домашно Европейско първенство специално. Видяхме, изпитахме и усетихме! В личен план бих искал да ви благодаря за наистина специална топлина и обич през последните няколко седмици. Това беше много специално. И накрая една молба: Сега, когато Германия си върна най-скъпото дете: не го пускайте! Пътят на този отбор продължава. „И много помага, ако стоиш до отбора дори в лоши моменти! Защото мога да ви уверя в едно: това е група от страхотни хора, които дават всичко от себе си, за да бъдат успешни!“

Кроос завърши изявлението с извинение към млада звезда на Испания, чието участие на Евро 2024 бе прекратено след тежко единоборство с иконата на Реал Мадрид. „Извинения и оздравявай скоро, Педри! Нямах намерението да те нараня. Бързо оздравяване и всичко хубаво. Ти си страхотен играч.”