Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо се намира в тежка серия срещу ЦСКА - 5 поредни загуби. Последните 2 поражения на специалиста са начело на разградчани, а преди това записа още 3 загуби на кормилото на Черноморец. 

Стартът на серията от поражения е поставен на 10 март 2013 г. Тогава Херо гостува на „Армията” с Черноморец и пада с 0:2. За армейците точен на два пъти е португалецът Сержиньо. Въпреки успеха, треньорът на червените Миодраг Йешич пък е уволнен малко след този двубой. 

Армейците побеждават Херо като треньор на Черноморец още два пъти - с 3:0 на 29 септември 2013 г. в Борисовата градина и с 2:1 на 24 февруари 2014 г. в Бургас. Успехът край морето е донесен от Валентин Илиев в последната минута. В тези два двубоя начело на ЦСКА е Стойчо Младенов. 

Херо се завърна като треньор в България на 13 август 2017 г., когато пое Лудогорец. Това се случи близо месец, след като разградчани победиха ЦСКА на „Армията” с 1:0 на 22 юли. Това е и последното поражение на червените към настоящия момент. А Димитров начело на Лудогорец падна два пъти от 31-кратните шампиони, водени от Стамен Белчев.

На 5 ноември в Разград ЦСКА направи обрат до 2:1 с 10 души на терена след червен картон на Каранга. Така при Херо разградчани записаха първата си шампионатна загуба от червените. След това Димитров падна и на „Армията” с 1:2 - в 1/4-финал за купата на 14 декември. 

Интересно е да се отбележи още, че Херо има 9 поредни загуби от ЦСКА като гост. Следващата му визита на този съперник е на 5 май на стадион „Васил Левски”, навръх 70-годишнината на армейците.