Черно море започна подготовка за първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Апоел Беер Шева. Както е известно, и двата мача ще се играят в България заради ситуацията в Израел. Първият от тях е в четвъртък в Ловеч, в който варненци се водят гост. Сблъсъкът на градския стадион започва в 20:00 часа, а реваншът е на 1 август от 20:30 часа на „Хювефарма Арена“ в Разград.

Варненци вече имат една официална среща зад гърба си – в петък на старта на първенството не успяха да наложат волята си като домакин на ЦСКА 1948 (0:0). Тогава играта в нападение на тима куцаше. Затова и треньорът Илиан Илиев ще направи корекции. Със сигурност на върха на атаката ще бъде Исмаил Иса. Таранът не можеше да вземе участие в двубоя със столичани заради наказание. Мястото си в състава се очаква да запазят крилата Андреяс Калкан и Дуду.

Илиан Илиев получи добри новини преди двубоя с Апоел Беер Шева. Готов да започне от първата минута ще бъде Цветомир Панов. Опитният ляв защитник лекуваше травма в края на подготовката и така и не се появи на терена срещу ЦСКА 1948. Вместо него стартира испанецът Даниел Мартин.

Черно море се завръща в Европа след девет години, след като през лятото на 2015-а като носител на Купата на България отпадна във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Варненци завършиха 1:1 с беларуския Динамо в Разград, но на реванша в Минск изгубиха с 0:4. Интересното е, че сега сили с динамовци ще мери Лудогорец – във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Около 400 привърженици на Черно море ще могат да гледат на живо първия сблъсък с Апоел Беер Шева. По изискване на клуба от Беер Шева билети само за 5 процента от капацитета на стадиона в Ловеч ще бъдат пуснати в продажба в България. Апоел разпространява останалите талони в Израел.