Президентът на БФС Георги Иванов - Гонзо говори преди мача с Беларус. Той изрази надежда, че ще започнем с победа и след няколко дни двубоят със Северна Ирландия ще бъде пред пълни трибуни в Пловдив. Иванов също така разкри какви са причините за промените в съдийската комисия и освобождаването на Давид Борбалан, Стоян Алексиев и Петър Петров.

“Мачът със Северна Ирландия никога не е бил под въпрос, че ще е в Пловдив. Имаме уверението, че теренът ще бъде в перфектно състояние. Надявам се днес след мача да сме щастливи, за да бъде пълен и нашият стадион след няколко дни”, каза Иванов.

“Станислав Тодоров ще бъде временно председател на Съдийската комисия. Ще има Изпълком и тогава ще бъде утвърден. Другите две позиции ще бъдат обявени след мачовете на националния отбор. Напрежението и загубеното доверие към съдийската комисия са причините за промените. Аз съм казал, че всички отдели на БФС ще работят така че всички отбори да бъдат равнопоставени. Не го видяхме това нещо. Бяхме дали пълно доверие на комисията, но тя не го оправда”, каза още Иванов, цитиран от „Спортал“.