Футболистът на Судтирол Амни Мутасиме е бил освободен от клуба от Серия B, след като открадна колата на съотборник и се впусна в полицейско преследване с висока скорост. Репортаж от TGR RAI Алто Адидже разказва подробности как 19-годишното италианско крило, което се присъедини към отбора на Судтирол през лятото на 2022 г., е откраднал колата на един от своите съотборници с помощта на двама свои приятели. Полицейско преследване със скорост над 100 км/ч бързо последва по улиците на града.

Allontanato dal Südtirol il giovane Moutassime: avrebbe rubato l'auto di un compagno di squadra ?https://t.co/Gf8cyVlMtC

— GOAL Italia (@GoalItalia) January 31, 2024

Мутасиме в крайна сметка е спрян от властите и арестуван, като е открит без шофьорска книжка. След това той беше освободен от клуба и сега ще бъде изправен пред наказателни обвинения за деянието, което идва като шок, като се има предвид, че наскоро той проби в първия отбор, записвайки два мача в Серия Б през последните шест седмици.

19-годишното италианско крило, което вкара три гола и направи една асистенция за юношеския тим на Судтирол, започна кариерата си във ФК Карпи, преди да се присъедини към Фрайбург през 2018 г., където прекара четири години, преди да се отправи към града в Южен Тирол.