Ботев Пловдив тресна Левски с 2:0 и с общ резултат 3:3 (гол на чужд терен) се класира на 1/2 финал в турнира за Купата на България.

Попаденията за домакините вкараха Луис Педро и Доре през второто полувреме.

Така Левски е в тотален нокаут и на дъното, след като ще направи най-срамното си представяне в стогодишната си история.

"Сините" са на незавидното седмо място в първенството, а сега отпаднаха и от турнира за Купата на България и ще посрещнат юбилея си без титла или купа.

Левски продължава да няма спечелен трофей от 2009 година насам, когато за последен път стана шампион.

Футболистите на Ботев Пловдив заслужават само суперлативи за представянето си, след като надиграха "сините", заличиха преднината им от първата среща и заслужено се класираха на полуфиналите за Купата.

Срещата започна доста предпазливо, като в първоначалните минути действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било положения пред една от двете врати. В 7-ата минута Бру се освободи през центъра  истреля силно, но в аут.

Малко по-късно Хамза надбяга отбраната на Левски и навлезе опасно в наказателното поле на "сините", но том бе блокиран от Пламен Крумов.

Последва ново положение за домакините, при което Куртеан проби отляво и стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката мина до дясната греда на Блажевич.

В 12-ата минута двата отбора едва не се хванаха за гушите, след като Пламен Крумов влезе грубо в краката на Минево, но съдията Станислав Тодоров успя да охлади страстите. Играта продължи да е вяла, като двата отбора така и не стигаха до някакви сериозни голови положения.

Треньорът на гостите Тони Здравков-Сухия пък трябваше да направи една принудителна смяна, след като Орлин Старокин получи контузия и на негово място влезе Станислав Ангелов-Пелето. След половин час игра Йордан Христов намери добре Доре, който стреля от дъгата на пеналта, но топката се отби от тялото на Белаид.

Три минути по-късно Нунеш проби по лявото крило и центрира остро в наказателното поле на Ботев, където Цветан Генков засече хитро топката, но Адам Стаховяк бе на мястото си и спаси. Последва ново положение за Левски.

Кевин Бру спечели една топка в центъра, след което последва силен удар, но не успя да уцели вратата. Тези две ситуации стреснаха домакините и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

В 39-ата минута Мариян Огнянов технично пусна към Хамза в наказателното поле на "сините", той продължи към Куртеан, който от точката на дузпата се засуети и изпусна най-чистото положение за гол за пловдивчани. Секунди преди края на полувремето Ларсен Туре стреля от воле, но топката мина до лявата греда на Ботев.

Пловдивчани започнаха мощно второто полувреме и натиснаха сериозно левскарите. В 47-ата минута Анисе можеше да вкара, но стреля над гредата.

Три минути по-късно Ботев поведе. Бру направи безумна грешка и подари топката на Хамза, който намери хитро Йордан Христов в наказателното поле, последва пас към Педро и той на празна врата направи 1:0.

Ботев можеше още в ответната си атака да опъне за втори път мрежата на Блажевич, но Луис Педро изпусна уникална възможност за гол. Педро остана сам срещу Блажевич, но не успя да го преодолее.

Това бяха силните минути на Ботев, но провдивчани не можаха напълно да нокаутират "сините". След час игра Доре намери в коридор Христов, но той не успя да центрира добре.

Постепенно играта леко се изнерви и се наложи Станислав Тодоров да охлади страстите с няколко бързи жълти картони. В 66-ата минута Левски успя да вкара, но попадението на "сините" бе отменено поради засада на Рафаел Бастос.

След това положение действията се пренесоха основно в средата на терена, където се водеше здрава битка за всяка една топка. Ботев обаче нанесе втори съкрушителен удар в 72-ата минута.

Тогава Луис Педро навърза Пламен Крумов отляво и намери Хамза пред границата на наказателното поле, който пусна към Доре и той технично преодоля Блажевич за 2:0.

Осем минути по-късно Левски за втори път успя да вкара, но отново от засада на Рафаел Бастос и правилно попадението и този път не бе зачетено. Мъри Стоилов се опита да накъса игра и да забави темпото, като правилно направи тактически смени и затвори празните пространства.

До края на мача Левски се опита да вкара и да продължи на полуфиналите, но нямаше късмет и е аут от турнира. Мъри Стоилов от своя страна взе реванш от сините и успя да класира Ботев в следващата фаза за Купата на България.