Професионален играч на хокей на лед загина при „необичаен инцидент“, след като беше нарязан с кънка по врата по време на игра, съобщи агенция Ройтерс.

Американският нападател по хокей на лед Адам Джонсън почина след инцидент по време на мача на Нотингам Пантърс с Шефилд Стийлърс в събота, съобщи клубът от Елитната лига по хокей на лед на Великобритания днес. Джонсън играе за Нотингам Пантърс вече втори сезон, а в миналото е бил част от Питсбърг в НХЛ. Веднага след случката на леда Джонсън получи спешна помощ от медиците на място, но това не го спаси. Полицията беше повикана в Utilita Arena в Шефилд около 20:25 часа в събота след съобщение за сериозно ранен играч по време на мач на хокей на лед. Всичките 8 000 души, заели местата си на трибуните, бяха помолени да напуснат залата, докато прокурор, медицинските служители и полицаите останаха на място.

В изявление клубът от Нотингам казва: „Адам, нашият номер 47, беше не само изключителен играч на хокей на лед, но и страхотен съотборник и невероятен човек с целия си живот пред себе си. Много ще липсва на клуба и никога няма да забрави го някога“.