На 12.01.2019 г. на терените на спортен комплекс “Olemasport”, намиращ се в град София, бул. Андрей Ляпчев 70, ще се проведе поредното издание на благотворителните турнири на доброволческата инициатива „Футбол с кауза“.

Този път новогодишната надпревара ще се проведе в подкрепа на 3-месечната София, която е родена с много рядка аномалия – липса на жлъчни пътища и на жлъчен мехур. Подобно увреждане се среща при

2-3 деца на 30 000. Становището на лекуващите лекари е, че детето се нуждае спешно от трансплантация на черен дроб.

Вече са ясни и отборите в отделните групи, както и разпределението на всички срещи. Турнирът ще започне с първите 2 срещи от група A като на терен 1 ще открие един от домакините - Olemasport срещу един от предишните победители - Жерави, а на терен 2 ще се изправят отборите на SAP Labs и Suicide Squad.

В 16:20 ч, точно след изиграването на последните двубои от груповата фаза, ще се проведе първата демонстративна среща между отбори на деца и юноши и социални работници от фондация Конкордия. След почивката турнирът ще продължи с изиграването на директните елиминации.

Финалът ще се изиграе от 19:00ч, а след него ще се изиграе и вторият демонстративен двубой между гостуващите дамски отбори, с което  ще се закрие състезателната част на турнира. След двубоите, ще има официално закриване на турнира.

Ето и всички групи:

ГРУПА A

A1 - Olemasport A2 - Жерави А3 - Suicide Squad  A4 - SAP Labs

ГРУПА B

B1 - ФК Торнадо 2013 - FC Tornado 2013 B2 - УМБАЛ "Софиямед" B3 - TMF BULGARIA B4 - TBI Bank

ГРУПА C

C1 - ФК Дружки C2 - МФК Локомотив Бургас 2013 C3 - Куките C4 - Гърдова глава

ГРУПА D

D1 - Клуб Ф1 D2 - Noble FC D3 - Obelia City D4 - Vega Medical

Всички отбори трябва да изпратят представител на регистратурата най-късно до 20 минути преди началото на първата си среща, за да може да се подготвят протоколите за мачовете.