Кралят на футбола Пеле отказа да запали огъня на 31-ата олимпиада, която се откри преди часове в Рио де Жанейро. Легендарният футболист е заявил, че здравословното му състояние не позволява да присъства на откриването на "Маракана".

Физически не съм готов да съм на "Маракана", заявил Пеле и хвърлил в шок цяла Бразилия. - През живота съм имал фрактури, операции, престои в болница, победи и загуби. Обичам всички, които са ми фенове, но няма как. Като бразилец ще се моля на Господ да благослови всички, които участват на олимпиадата".

Вчера бразилските лекари лекуващи Краля на футбола Пеле бяха обявили че му позволяват да участва в церемонията по откриването на 31-ата олимпиада в Рио.

Проблем за Пеле са болки в мускулите на краката, което му пречи да върви нормално.

През декември 75-годишният Пеле претърпя операция на бедрото и все още се придвижва с бастун. Най-добрият футболист на ХХ век има 3 световни титли в кариерата си, но никога не е участвал на олимпиада заради професионалния си статут. В навечерието на игрите в Рио той записа песента "Надежда" посветена на най-големия спортен форум.