Алекандър Везенков започна със загуба новия сезон в Евролигата. При завръщането си в турнира Олимпиакос отстъпи със 71:82 на Фенербахче в Истанбул в здрав мач между два от претендентите в надпреварата.  

Българинът игра повече от 30 минути и завърши с 11 точки и 4 борби, но през цялото време бе пазен отлично от Найджъл Хейс и взе само 6 стрелби, от които вкара 4. Другият играч, на който ще се разчита много – Еван Фурние игра много слабо, като остана само с 5 точки. 

Гръцкият тим играеше на приливи и отливи и допусна няколко серии на съперника по десетина поредни точки. Въпреки това всичко се реши в последната част, която домакините спечелиха с 25:15. 

Уейд Болдуин поведе победителите с 19 точки и 7 асистенции, а Найджъл Хейс вкара 15. Голямата разлика бе при борбите – 44-24 за Фенерите, след като Никола Милутинов и Мустафа Фал бяха контузени за Олимпиакос. Гостите вкараха и едва 4 тройки срещу 7 за турския състав. 

След последния съдийски сигнал двамата треньори – Шарунас Ясикевичус и Йоргос Барцокас едва не се сбиха, като след това наставникът на Везенков обвини литовеца в липса на уважение, като твърдеше, че е отказал да му стисне ръката.