Карлос Сайнц предупреди конкурентите за световната титла, че няма какво да губи и така им показа да очакват много твърдост от испанеца тази вечер. 

Пилотът на Ферари спечели по страхотен начин квалификацията и ще стартира пръв, като остави зад себе си световният шампион Макс Верстапен и претендента Ландо Норис. 

Черните кончета изглеждат много силни отново, като са в борбата за титлата при конструкторите, така че Сайнц не е готов на никакви отстъпки. 

„Уверен съм, защото знам, че темпото ми в състезанието ще бъде добро. Вероятно най-трудно ще е на първи завой заради изтеглянето, но целта ми е да се защитя. Просто трябва да направя добър старт. Имам доста по-малко за губене от момчетата зад мен, че ще направя всичко по силите си, за да остана първи” заяви той. 

Норис вижда шансовете си именно на първи завой, до който дистанцията е 768 метра. „Ферари са много бързи, така че може би най-добрата ми възможност ще бъде на първи завой. Все пак ще видим какво ще бъде темпото ни, а има и други конкуренти, така че ще видим” заяви той. 

Верстапен пък има известни притеснения заради лошия петък и неяснотата с темпото в дълга серия. „Не знаем какво ще бъде поведението на колата ни, така ще се учим в движение и първият стинт ще е важен, като след това се надявам да направим някои корекции” заяви нидерландецът, който брани 57 точки аванс пред Норис. Състезанието е 22:00 часа.