Макс Верстапен спечели квалификацията преди спринта за Гран При на САЩ, докато основният му конкурент за титлата Ландо Норис ще започне едва 4-и на трасето в Остин. Така световният шампион загатна, че в Ред Бул са се подобрили за решаващата част от сезона. 

Нидерландецът даде само с 0.012 по-добре време от Джордж Ръсел с Мерцедес и е в позиция да увеличи с някоя и друга точка аванса си в класирането. Шарл Льоклер остана трети за Ферари, а съотборниците на Верстапен и Норис се провалиха. Спринтът е в събота от 21:00 вечерта. 

В първите две фази на квалификацията пилотите бяха задължени на карат с гуми медиум, като първите четирима – Хамилтън, Льоклер, Верстапен и Норис бяха събрани в рамките на по-малко от 1 десета. 

Голямата жертва бе Оскар Пиастри, който остана едва 16-и, след като излезе от пистата при бързия си тур и това огромен провал за австралиеца и Макларън. Окон, Албън, Ботас и Джоу също отпаднаха. 

В Q2 Сайнц бе с 0.016 аванс пред Верстапен. Следваха Хамилтън и Льоклер, докато пасивът на Норис до лидера вече бе по-сериозен – почти 3 десети. Тук голямата жертва бе Чеко Перес – 11-и, а след него останаха Алонсо, Лоусън, Гасли и Строл. Двете коли на Хаас, Колапинто, както и Цунода обаче, влязохав третия етап. 

В третия етап вече, пилотите използваха само гуми софт. Всички направиха по един бърз тур, като Ръсел и Хамилтън излязоха първи за Мерцедес на чиста писта и Джордж даде отлично време – под минута и 33 секунди, докато Люис бе на половин секунда изоставане.