Конкурентите на световната титла Ландо Норис и Макс Верстапен ще бъдат един до друг в утрешния старт за ГП на Сингапур. 

Британските пилот на Макларън, наистина бе неудържим и очаквано зае полпозицията, от която обаче никога не е печелил до момента. Нидерландецът, който води с 59 точки в класирането обаче, ще бъде до него, което прави нещата много интересни. Денят бе много лош за Ферари, останали 9-и и 10-и, като Сайнц се удари. 

В първата фаза разликите в челото бяха минимални, като Норис, Льоклер и Верстапен бяха разделени от само 0.130. Пилотите на Макларън подобриха още времената си в следващите си бързи обиколки, а и голяма част от останалите го сториха, но Ландо все пак завърши на върха, а отпаднаха Даниел Рикардо, за когото това бе сериозен удар, Строл, Гасли, Ботас и Джоу, а пилотите на Уилямс пак бяха в топ 10, като Колапинто се измъкна напред в самия край. 

Във втората част Макс не направи най-добрия си тур, но след това се подобри. Голямата жертва обаче бе съотборника му Серхио Перес, който нямаше темпо и остана 13-и. Алекс Албън и Франко Колапинто с Уилямс заеха 11-а и 12-а позиция, а Кевин Магнусен и Естебан Окон също отпаднаха. 

Плановете на всички се промениха в Q3, когато Карлос Сайнц изпусна колата си на последния завой и се удари, предизвиквайки червен флаг. Дотогава само Оскар Пиастри бе направил бързия си тур, а този на Верстапен не бе зачетен. 

Така всичко трябваше да се реши в една бърза обиколка. Норис направи отличен тур, а Макс успя да се нареди до него. Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел заеха втора редица, пращайки едва на трета Оскар Пиастри с другия Макларън. Льоклер допусна грешка и остана 9-и, а така че това бе катастрофа за Ферари, след като Сайнц е 10-и. Хюлкенберг зае отличното 6-о място, а на четвърта редица останаха Фернандо Алонсо и Юки Цунода.