Легендата Марк Маркес с Дукати спечели втора поредна победа в Мого ГП, след като триумфира в състезанието за Голямата награда на Сан Марино на пистата „Мизано“. 

Нещата в шампионата обаче се завързаха сериозно, след груба грешка на лидера Хорхе Мартин, който загуби голяма част от преднината си, въпреки че все пак остана начело. 

Испанецът преследваше конкурента си Франческо Баная, когато рано реши да влезе в бокса за смяна на мотоциклета с гуми за мокро, след като на пистата започна да вали слабо. 

Дъждът обаче впоследствие спря и се оказа, че Мартин е сбъркал сериозно и той мина за нова смяна, връщайки се към мотор с гуми за сух асфалт, което съвсем го остави назад, като той завърши 15-и и взе 1 точка. 

Добрата новина за него бе свързана с това, бе Баная все пак не успя да спечели. Маркес го изпревари след няколко обиколки и до края увеличи разликата до почти 3 секунди. Трети завърши Енеа Бастианини. 

В класирането Хорхе Мартин води с 312 точки, докато Баная вече има 305. Марк Маркес излезе трети с 259. До края има още 7 състезателни уикенда, като следващият е на същото трасе на 22 септември в Гран При на Емилиа Романя.