Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен иска да напусне Ред Бул възможно най-скоро, гръмнаха нови слухове около нидерландеца, публикувани от швейцарското издание „Блик“. 

Въпреки че води в класирането с 62 точки, сезонът е повече от труден за пилота, който доминираше в неговото начало, но сега няма победа вече в 6 поредни старта. 

Скандалите около боса Кристиан Хорнър, напускането на Ейдриън Нюи и напрежението в тима, оказват своето влияние върху Макс, който е силно разочарован от случилото се. 

Договорът на Верстапен е до 2028-а, но сега се твърди, че няма никакъв шанс той да го изпълни, особено предвид неяснотата и около двигателите на отбора от 2026-а година. 

Според медията Макс е готов дори да си вземе почивка от спорта за 2025-а и да не кара никъде, като изчаква възможност да премине в някой от силните отбори. 

Както е известно Мерцедес силно го искаше, но за догодина тимът потвърди Ръсел и Кими Антонели. Пилотите на Макларън и Ферари също са с гарантирани контракти, така че Мерцедес остава сякаш най-добрата възможност за световния първенец.