Макс Верстапен очаква още повече проблеми и трудности за Ред Бул до края на сезона, освен ако по колата не бъдат направени някои сериозно подобрения. 

8 състезания преди края преднината му остава добра – 62 точки, но можеше да бъде и доста по-малка, ако не бяха грешките на Ландо Норис и Макларън. 

Нидерландецът обаче е в серия от 6 старта без победа, като титлата при конструкторите започва да изглежда обречена предвид възхода на Макларън, който вече е само на 8 точки от Биковете. 

„Мисля, че като позиция постигнахме максимума, но подходът ни към състезанието не бе добър. Нямахме необходимото темпо и не успяхме да оптимизираме стратегията си. Бяхме с два стопа, докато някои успяха с един. Имахме и технически проблем, който не ни позволи да натискаме максимално, така че това бе лошо състезание“ заяви Макс след 6-ото си място на „Монца“. 

„Дори и при пълна мощност обаче, надпреварата щеше да е лоша, но поне щяхме да сме по-конкурентни. Бяхме в ничия земя. Ако не подобрим колата, до края на сезона ще бъдем доста зле. Имаме  доста работа за вършене и трябва да натиснем здраво“ добави той. 

Според Кристиан Хорнър и двете титли на тима са застрашени. „С тази скорост първото ни място и в двата шампионата ще са под натиск, със сигурност. Ние обаче сами сме си виновни и 6-ото място е разочароващо. Трябва бързо да преобърнем нещата. Тази писта показа дефицита ни в  сравнение с миналата година. Балансът ни бе лош, а проблемите следват един след друг, което е много неприятно. В крайна сметка трябва бързо да се вдигнем и това е проблем на целия отбор“ каза той.