Макс Верстапен призова в Ред Бул да не изпадат в паника, но и призна, че случващото се напоследък е притеснително заради липсата на темпо на отбора. 

Световният шампион взе старта на Ландо Норис за пореден път в домашната си Гран При, но след това бе изпреварен в 18-ия тур от пилота на Макларън и завърши на 23 секунди зад него, като преднината му в класирането бе намалена на 70 точки. 

Макс вече няма победа в 5 поредни старта, което е най-дългата му  подобна поредица от 2020-а година насам, когато все още не бе основният фаворит в надпреварите. 

„Последните няколко състезания определено не бяха фантастични и това е нещо, което е притеснително. Няма нужда  да изпадаме в паника,  а необходимо да се опитаме да подобрим ситуацията. Работим по въпроса, но ситуацията определено е сложна“ заяви Верстапен. 

„Нещо в колата я прави трудна за каране, а в момента не знаем кое е то. Имаме проблеми обаче както в една обиколка, така и  дългата серия. Не можех да направя нищо повече в състезанието. Както казах по време на надпреварата автомобилът не се подчиняваше на командите ми. Стартът ми отново бе добър, но Ландо бе бърз и чакаше своя момент, а след като ме изпревари знаех, че просто трябва да постигна максимума“ добави той. 

„Наистина колата не е никак лесна. Все пак има неща, които ще проследим и се надявам, че бързо ще се подобрим. Само обаче времето ще покаже“ каза още Макс.