Макс Верстапен плаши останалите на пистата и това е най-голямата му сила. Това обяви бившият пилот във Формула 1 Джони Хърбърт, който бе сред стюардите в Австрия и участва при решението за вината след катастрофата между нидерландеца и Ландо Норис. 

„Вината бе на Макс и ние му наложихме най-сериозната санкция, която е записана в правилника. Той е много твърд на пистата и плаши останалите. Това е нещо, което пилоти като Люис Хамилтън, Михаел Шумахер и Аертон Сена винаги са правили“ заяви Хърбърт. 

„Когато се състезаваш с него, както сега прави Ландо, просто трябва да му покажеш, че си тук и няма да отстъпиш. Някои казват, че Норис е можело да се премести встрани и да избегне контакта, но истината е, че не така се побеждава Макс“ добави той. 

„Страхът винаги е бил част от оръжията на Верстапен. Не бяхме го виждали от известно време, защотото той тотално доминираше. Сега ще бъде интересно да видим, как би реагирал под напрежение. Той трябва да преценява по-внимателно ситуациите, защото иначе  ще има неприятности“. 

„Той със сигурност действа умишлено  и затова казвам, че плаши останалите, тъй като е готов да прекрачи правилата, както се е случвало в историята. Ландо може и да няма толкова агресия, но той би могъл да се справи със съперника си използвайки хитрост. За мен обаче да всяваш страх е най-мощното оръжие, когато става дума  за битка гума до гума“ каза още Хърбърт.