Ландо Норис очаквано бе крайно разочарован след отпадането си от Гран При на Австрия заради инцидент с Макс Верстапен, за който световния шампион бе виновен. 

Британецът води здрава битка с лидера на Ред Бул в продължение на доста  обиколки преди да опита поредна атака, при която съперникът му два пъти промени посоката си на движение при спиране и двамата се удариха. 

Повредите при Норис бяха по-големи и той отпадна, макар и да стигна до бокса, докато Макс смени гуми и финишира  5-и, увеличавайки с още 10 точки преднината си в класирането. 

„Много съм разочарован. Беше добро състезание. Водихме здрава битка, която бе коректна, но това се промени в края и Макс просто не бе честен в нея. Наистина ми е трудно да приема случилото се. Не направих нито една грешка, но бях изваден от борбата без да съм виновен“ заяви Норис, който досега бе доста добър приятел с Верстапен. 

„Дали това ще повлияе на отношенията ни? Не знам. Зависи какво ще каже. Ако заяви, че не е направил нищо нередно, тогава бих загубил много от уважението си към него. Ако все пак признае, че е действал глупаво и неразумно, тогава ще е различно. Наистин обаче ми е тежко, след като бях напълно честен в действията си, а той не“ добави той. 

„В крайна сметка има правила. Нямаш право да реагираш при спиране срещу съперник, а той го направи на три пъти. Първите два пъти избегнах контакта, но при третия нямаше как. Той беше определено по-бавен и разруши своето състезание, но много повече разруши моето“ каза още Норис.