В навечерието на Гран При на Канада Макс Верстапен продължава да твърди, че Ред Бул вече е аутсайдер в борбата срещу Ферари и Макларън и проблемите от последния старт не са решени. 

Нидерландецът спечели само едно от последните 3 състезания и въпреки очакванията в Монреал да има предимство, той твърди, че тимът му не е преодолял трудностите си напоследък, а именно поведението на колата при високите бордюри заради по-твърдото окачване. 

Макс остана едва 6-и в Монако, което бе най-лошият му резултат от 18 месеца насам и въпреки че пистата „Жил Вилньов“ е много бърза, тя включва и няколко шикана с високи бордюри, които пак се очаква да създадат проблеми на Биковете. 

„Знаехме, че в Монако ще имаме проблеми и пистата не е удабна за нас, особено предвид неравностите и бордюрите. Това не е нещо ново за нас, но след като конкурентите ни настигат нещата стават по-трудни. Ясно е, че трябва да се подобрим и работим по въпроса“ заяви Верстапен. 

„За съжаление това не е нещо, което можем да оправим за седмица или две. Целта е да имаме подобрение в Канада, но колата подскача повече при неравностите, но все пак се надявам да се справим по-добре“ добави той. 

Според Ландо Норис Ферари са фаворити за надпреварата, но британецът оцени като добри шансовете на Макларън, който в последните 3 състезания има една победа и два втори места. Тази вечер са свободните тренировки.