Шарл Льоклер очаквано обяви, че е имал нужда от победата в Австрия, но и Макс Верстапен бе доволен от второто си място. 

Пилотът на Ферари триумфира след  силна надпревара и въпреки техническите проблеми в края. Успехът на Скудерията вероятно щеше да бъде двоен, ако не бе гръмналият двигател на Карлос Сайнц. 

„Беше наистина добро състезание. Скоростта бе налице. В началото водихме някои страхотни битки с Макс, но в края бе наистина трудно. Определено се нуждаех от тази победа, защото последните надпревари бяха много тежки за мен и отбора“ заяви Льоклер, който спря серията си от 7 поредни състезания без успех. 

„В края педалът на газта оставаше на 20-30% мощност при по-ниска скорост и бе наистина сложно, така че съм много щастлив, че победих“ добави монегаскът. 

Верстапен пък прие спокойно случилото се, след като продължава да води с 38 точки в класирането. „Резултатът е по-добър от очакваното. В цялото състезание ни липсваше темпо. Нямахме добра скорост и не съм сигурен защо се получи така. Карлос също щеше да ме изпревари, но получи този проблем в мотора и е нормално да е разочарован. Загубих само няколко точки и бе по-трудно от очакваното, но понякога тези неща се случват“ заяви лидерът на Ред Бул. 

След състезанието стана ясно, че Льоклер, Верстапен, а и третия Люис Хамилтън, са получили условни наказания заради нарушения на правилата при условията на закрит парк след надпреварата. Провиненията обаче не са сериозни, така че санкциите са от по 10 000 евро условна глоба.