България ще спечели група 3 от Лига С на Лигата на нациите, предвижда популярната страница за статистика в социалната мрежа Х (бивш Туитър) fmeetsdata.

Шансовете на нашия отбор за крайна победа в група са най-добри – 38%, а вероятността да завършим втори – 31%. Третото място като опция за лъвовете е 19%, а да останем последни в групата шансът е 12%. До момента воденият от Илиан Илиев отбор има 4 точки – колкото и Беларус. Северна Ирландия е с 3 т., а тимът на Люксембург, с който спорим днес, е все още без актив.

Интересното е, че шансовете на Беларус и островитяните да завършат като първи, втори или трети в групата са на практика изравнени.

При Северна Ирландия опциите са по 30% за първо и второ място, 29% за трето и 11% за четвърто.

За беларусите процентите са разпределени така: 28% – първо място, 29% – второ, 31% – трето, 12% – четвърто.

Херцогството пък изглежда „абонирано“ за последната позиция – 65% вероятност да остане на нея. Възможността Люксембург да спечели групата, което вероятно би се случило само при 4 победи до края, е едва 4%.

С най-голям шанс да спечели групата си в третото ниво на турнира е Румъния – 92% за победа в група С2 срещу 6% за Косово и 2% за Кипър.

Северна Македония има 86% вероятност да е първи в група С4, където са още Армения (11%), Латвия (2%) и Фарьорските острови (1%).

В група С1 Швеция е фаворит за краен успех с 63% срещу 37% за Словакия.

Материал на "Тема спорт"