Българският национален отбор по футбол посреща Люксембург в двубой от 3-ия кръг на Лигата на нациите. Срещата на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив е днес от 19:00 часа.

„Лъвовете“ ще са без една от големите си звезди – Илия Груев-младши. Халфът е с увреден менискус и ще отсъства от терените около месец. В сряда той посети контузен лагера на отбора, за да пожелае успех на момчетата, както и да им вдъхне увереност. На негово място селекционерът Илиан Илиев повика Иван Минчев от Славия. В групата пък се завърнаха Илиан Илиев-младши и Ивайло Чочев. Двамата не бяха сред избраниците на треньорското ръководство миналия месец.

Очаква се България да играе пред около 15 000 зрители по трибуните на „Колежа“. Интересът към срещата е много сериозен, а Пловдив започва да се превръща в любимо място за мачовете на националната гарнитура.

В исторически план двата отбора са се изправяли един срещу друг 15 пъти. „Лъвовете“ никога не са губили от този съперник. Статистиката показва 13 победи за нас и 2 равенства при голова разлика 39:9.

След изиграването на два мача България дели първото място в групата с Беларус. Двете селекции имат актив от 4 точки. На третата позиция е Северна Ирландия с 3 пункта, а Люксембург е с 0.

В другия мач от групата Беларус е домакин на Северна Ирландия.

Гостите в тази среща за последно допуснаха загуба от България като гости, което ги оставя на третото място в групата, но нещата са толкова близки, така че те все още могат да се борят за първото място. Преди това те победиха с по 2:0 Люксембург, а преди това и Андора. Северна Ирландия са спечелили последните си 3 мача срещу Беларус.

Останалите мачове за деня:

Група А1

19:00, Хърватия - Шотландия

21:45, Полша - Португалия

Група А4

21:45, Сърбия - Швейцария, Испания - Дания

Група С2

21:45, Литва - Косово, Кипър - Румъния.