Селекционерът на Португалия Фернандо Сантос не е притеснен от загубата от България с 0:1 в контрола в Лейрия снощи, но призна, че е разочарован от резултата.

Домакините имаха превъзходство и създадоха множество отлични положения, но не успяха да преодолеят отличния вратар Владислав Стоянов, който спаси и дузпа на Кристиано Роналдо през второто полувреме.

"Не съм притеснен, защото резултатът в този мач не е толкова важен. Но играчите са разочаровани, както и аз. Никой не обича да губи.


Започнахме силно. Още в първите 15 минути създадохме доста ситуации. След това от нищото дойде гола за съперника. Допуснахме една грешка и бяхме наказани.

След това продължихме да пропускаме положения. Това трябва да ни бъде като предупреждение за работата, която ни предстои да свършим.

Знаехме, че противникът ще разчита на двама нападатели, който може да ни създадат проблеми. Трябва да анализираме добре срещата и да видим къде сгрешихме.

Загубата естествено не може да породи положителни чувства, но пък и не трябва да правим някакви драми от този резултат. Трябва да извлечем позитивното и да поправим грешките. Има време до Европейското първенство. Ако беше утре, щях да бъда притеснен.

Много неща се случиха в този мач. Кристиано Роналдо пропусна дузпа, топката се върна при него и той не успя да я вкара - нещо, което почти винаги би направил. Той е нашият лидер и е най-добрият футболист в света. Случва се. Определено щях да бъда притеснен, ако не бяхме създали положения. Просто ни липсваше концентрация при завършващия удар", коментира Сантос.