Треньорът на Ботев Пловдив Вили Вуцов обяви, че Адам Стаховяк и Томаш Иршак ще останат в клуба, поне до края на годината.

Както е известно, двамата изявиха желание да напуснат Ботев, но не получиха оферти от други клубове и в крайна сметка ще продължат да играят за пловдивчани.

"Чужденци, включително Доре, няма шанс къде другаде да играят. Нито Иршак, нито Стаховяк, не е ставало въпрос за оферта. Само Стаховяк имаше едно предложение от Азербайджан. Бях убеден, че ще останат".

"Искаше ми се от другите чужденци някои да останат – един-двама можеха да ни помогнат. За другите не съжалявам. Затова търсим не повече от един-двама нови. Доре още го няма, трябва да дойде и да видим какво ще правим с него - ще го гоним ли, ще играе ли", заяви Вуцов.

В същото време бившият защитник на Метц Ромен Инес обяви какви са му очакванията от Ботев.

"Очаквам да продължа да прогресирам и да обогатя това, което съм научил във Франция. Изобщо не познавах България и трудно се навих да дойда тук. Исках да пробвам как е в чужбина".

"Можех да подпиша в Гърция, но отказах. Проектът на Ботев ми хареса. Не знам защо. Така, както ми бе представен, ми хареса", заяви бранителят.