Тотнъм допусна меко казано шокираща загуба с 1:2 от Монако на ''Уембли'' в среща от Група ''Е'' на Шампионската лига. Мачът бе специален именно защото се игра на страхотното съоражение.

Известно е, че преди няколко месеца Спърс постигна споразумение да играе домакинствата си в турнира именно на този стадион.

Преди мача лондончани бяха абсолютен фаворит за трите точки, но момчетата на Маурисио Почетино не оправдаха големите очаквания.

Бернардо откри за ''монегаските'' в 15-ата минута, а в 31-ата Лемар удвои аванса на гостуващия тим. В самия край на първото полувреме Алдервейрелд намали за домакините, но те не успяха да стигнат до втори гол. 

Това бе и първа домакинска загуба на ''шпорите'' от френски тим в европейските клубни турнири. Преди това отборът бе спечелил и четирите си домакинства на тимове от Франция.


Срещата започна с фантастичен шанс за домакините и в 9-ата минута Сон имаше страхотна възможност да вкара, но ударът му бе избит от Раги, който изчисти от границата на вратарското поле. 

В 15-ата минута обаче лондончани бяха неприятно попарени. След грешка при изнасянето на топката Фабио я отклони към Силва, който я пое и направи хубав рейд, като елиминира двама противникови играчи. В крайна сметка с хубав удар от наказателното поле реализира в далечния ъгъл. 

Няколко минути след това Глик по страхотен начин блокира Кейн и му попречи да изравни, а в 31-ата минута гостите нанесоха втори много сериозен удар на Спърс.

Този път точен бе Лемар. След центриране в малкото наказателно поле на домакините се създаде напрежение, но футболистът на гостите достигна до топката и с много мощен удар от близка дистанция ''скъса'' мрежата.

Все пак в самия край на полувремето ''шпорите'' стигнаха до едно попадение, за да задържат интригата жива. Алдервейрелд бе точен с глава след хубаво центриране от корнер и намали изоставането на тима си.

Началото на второто полувреме бе наелектризиращо. Малко след подновяването на играта Али отправи зашеметяващ удар, но топката прелетя над напречната греда. 

През следващите минути атаките към двете врати станаха все по-редки и опасните положения практически липсваха. 

В 80-ата минута Янсен отправи силен удар, който обаче попадна право в ръцете на противниковия страж, а това бе едно от много малкото положения след почивката. 

До края нямаше голове и резултатът се запази. 

ТОТНЪМ - МОНАКО 1:2
0:1 Бернардо
0:2 Лемар 31
1:2 Алдервейрелд 45

ТОТНЪМ: Лорис, Вертонген, Уолкър, Алдервейрелд, Дейвис, Ламела (71 - Янсен), Ериксен, Али, Диър (81 - Сисоко), Сон (46 - Дембеле), Кейн

МОНАКО: Субашич, Раги, Глик, Сидибе, Фабиньо, Джемерсон, Дирар (5 - Лемар), Моутиньо, Бакайоко, Бернардо, Фалкао (85 - Жермен)