Матиас Суле е много близо да премине в Рома. Ювентус се е съгласил на офертата на Рома от 26 млн. евро плюс 4 млн. бонуси. Но за да се затвори кръгът и преговорите между Рома и Юве за Суле да приключат успешно, може да се включи и процент (10%) от бъдещата продажба на играча. Преговорите продължават, за да се намали разликата.

Феновете на Рома очакват с нетърпение пристигането на Суле, както и феновете на Юве, които се радват в социалните мрежи за сключването на сделката. Евентуалната продажба на бившия играч на Фрозиноне би зарадвала всички, защото с парите, събрани от продажбата на аржентинеца (и тези на Дийн Хаузен), Джунтоли ще има икономическата сила да привлече Туун Копмайнерс и Тодибо - двете искани от Тиаго Мота подкрепления за полузащитата и защитата на бианконерите.

Профилът на Суле в Instagram е нахлул в коментарите на фенове на Рома, които са ентусиазирани от сделката, която може да доведе в столицата бившия играч на Фрозиноне, собственост на Юве. Играчът отдавна е изразил съгласието си да премине при джалоросите, поради което феновете в социалните мрежи са полудели от фрази на привързаност и жълто-червени сърца: "Дайе, чакаме те", "Ела в Рома с Дибала и Паредес", "Вече те виждам в тези цветове", са само част от многото коментари, оставени под последния пост на Суле.