Няколко медии в Италия твърдят, че Матиас Суле е "близо" до преминаване в Рома от Ювентус, но джалоросите ще се нуждаят от трета оферта, за да убедят Старата госпожа. Според всички италиански спортни вестници Рома е близо до подписа на крилото на Ювентус Матиас Суле. В понеделник Вълците направиха втора оферта, близка до 30 млн. евро, и въпреки че тя все още не е достатъчна за Старата госпожа,

Спортните всекидневници "Гадзета дело спорт", "Тутоспорт" и "Кориере дело спорт". смятат, че Ювентус и Рома скоро ще си стиснат ръцете. Суле е близо до преминаване в Рома от Ювентус Исканата от Ювентус цена е близо 35 млн. евро, но нова оферта, надхвърляща 30 млн. евро, включително бонусите, вероятно ще убеди Кристиано Джунтоли да продаде аржентинското крило, особено защото Суле е дал приоритет на преминаването в Рома пред Лестър Сити и Уест Хем.

Според "Ил Кориере дело спорт" Ювентус все още не е отхвърлил официално последната оферта на Рома, така че "джалоросите" очакват отговор днес. Базираният в Рим вестник настоява, че Рома води в надпреварата за подписа на Суле и че Уест Хем все още не е изпратил официална оферта до Ювентус.